MURÁNSKA DLHÁ LÚKA: V obci striekala voda priamo zo štátnej cesty

04.04.2012 Revúca

Muránska Dlhá Lúka 3. apríla (TASR) - Gejzír vody vytryskol dnes dopoludnia na štátnej ceste v obci Muránska Dlhá Lúka. Ako TASR potvrdila Martina Bubelíniová zo spoločnosti, ktorá mediálne zastupuje Východoslovenskú vodárenskú spoločnosť (VVS), pravdepodobne došlo k pretrhnutiu liatinovej rúry. Podľa starostu obce Mareka Noska už niekoľko mesiacov upozorňovali vodárov a cestárov, že sa cesta na jednom mieste prepadáva. Tlak vody dnes len so šťastím nikoho nezranil, no voda zaplavila najmä súkromný majetok.

Vodárov na problém upozornili pol hodinu pred obedom. Po štátnej ceste už tiekli hektolitre vody. Majiteľovi neďalekého domu voda úplne zatopila záhradu pred domom a celý dvor. Jarky pozdĺž cesty, ktoré bežne stíhajú odvádzať aj vodu po intenzívnych lejakoch, boli dnes naplnené po okraj a voda sa liala celým profilom vozovky.

"Pravdepodobne došlo k pretrhnutiu liatinového potrubia. Poruchu sme lokalizovali v Muránskej Dlhej Lúke. V súčasnosti pracujeme na jej odstraňovaní, predpokladané ukončenie je dnes o 23.00 h. Predmetným prívodným potrubím je voda z vodojemu Muránska Dlhá Lúka privádzaná do vodojemu Revúca, ktorý slúži na akumuláciu vody pre mesto Revúca, a ďalej je voda dopravovaná do vodojemu Chyžné," povedala Bubelíniová.

Vo väčšine mesta Revúca mali dnes problém so zásobovaním vodou. V obchodných reťazcoch museli zatvoriť oddelenia, kde sa bez vody nedokážu zaobísť. Viaceré školy udelili svojim žiakom voľno, pretože nefungovali jedálne, ale ani toalety.

"Ja som sa o probléme dozvedel len od majiteľa postihnutého domu. Hovorili mi, že tesne pred poruchou prešiel po ceste cyklista. Obávam sa, že keby voda vytryskla pod prechádzajúcim autom, asi by sa stalo nešťastie. Vodárenskú spoločnosť, ale aj cestárov pritom už niekoľko mesiacov upozorňujem, že sa na tom mieste prepadáva cesta. Bola tam na okraji vyjazdená možno aj 20 centimetrov hlboká koľaj. Problém nikto neriešil. Navyše, je to vodovod, ktorý stavali ešte naši dedovia. Je pod štátnou cestou a doprava je stále intenzívnejšia. Som presvedčený, že tento problém bude nevyhnutné riešiť komplexne," doplnil starosta Nosko.
 

Vyberte región